kindervallei 01

Midden in het schitterende Geuldal van Valkenburg aan de Geul ligt Ronald McDonald Kindervallei.
De Kindervallei is een sprookjesachtig vakantiehuis voor kinderen met een beperking of langdurig zieke kinderen samen met hun familie.
Dit vakantiehuis is er speciaal voor om ouders met kinderen waarvan er één (of misschien wel meer) kinderen ernstig gehandicapt zijn een betaalde(!) vakantie te bieden, waarbij het gezin centraal staat in een omgeving die er speciaal daarvoor is ingericht. Lees hier de ervaringen tijdens de eerste vakantie van Nox.
In de grote binnentuin van de Kindervallei zijn een tal van aangepaste speeltoestellen geplaatst. Het plan was om daar ook een rolstoelgeschikte draaimolen te realiseren.
Met diverse acties kon onze stichting daar een mooie financiële bijdrage aan leveren.

 

Overhandiging cheques Kindervallei

IMG05445 1 small

 

Vrijdag 30 september 2016, na een jaar voorbereiding, was het zover dat de Speeltuin bij het Ronald McDonald Vakantiehuis "de Kindervallei" officieel werd geopend.
Een waar spectakelstuk, waar een heleboel mensen vroeg voor uit de veren moest.

Radio 538 met Evers Staat Op zou vanaf zes uur 's morgens (!) de uitzending live vanuit de Kindervallei presenteren, met als klapstuk de in gebruikneming van de boomhut die door de luisteraars van Radio 538 was gedoneerd.


Als een niet zo heel erg vroeg opstaander stond ik toch om zeven uur al met mijn neus tegen het raam geduwd naar het kabaal te luisteren dat Evers en zijn companen voortbrachten.
Natuurlijk ging in het verloop van de uitzending de meeste aandacht naar de opening van de boomhut (en waarom ook niet), maar ook kwamen de doelstellingen van de Kindervallei duidelijk over het voetlicht.
Ook waren er de bedanken aan al die vrijwilligers en donateurs (van ontwerpers, ambachtslieden tot geldschieters).

Leuke radio (het oude ziekenhuisomroep-bloed ging weer borrelen) met veel aandacht voor de aanwezige kinderen en hun ouders. En altijd de tijd nemend voor een fotootje...Na de uitzending werden alle andere rolstoelvriendelijke speeltoestellen feestelijk geopend, waarbij de donateurs de opening mochten verrichten. Dus ook de rolstsoelvriendelijke draaimolen, die mede gefinancierd werd door de deelnemers aan de Goede Doelen Molentocht van fietsclub DTC de Mol, met de sponsoren Rabobank Sliedrecht en Gerhard Klijnhout en de spontane inzamelingsactie die was geinitieerd door de Sliedrechtgroep van DTC de Mol. En natuurlijk buiten DTC de Mol om deden vrienden, bekenden, opa's en oma's, tantes en ooms ook nog een flinke duit in de groene collectebus.Vol trots hebben we vrijdag de 30ste september de twee cheques met een totale waarde van 2121 euro aan de Kindervallei mogen overhandigen. Alle mensen die aan dit mooie resultaat hebben meegewerkt mogen zichzelf een flinke klop op beide schouders geven. Wij hebben de lachende gezichten gezien van de gebruikertjes van "onze" rolstoeldraaimolen, de teruglach is nog steeds niet van ons gezicht...

klik hier voor een volledig overzicht van onze donateurs