Een nieuw huis !
op 2 oktober 2020
Door Ilona

Zoals de meesten van jullie weten, zijn we inmiddels al een paar jaar op zoek naar een geschikte woning voor ons gezin. De lat lag hoog; want wat er voor Nox nodig is, is duidelijk: een slaap en badkamer beneden. Maar we wilden heel graag een woning vinden die voor iedereen in ons gezin geschikt zou zijn!

Zo wilde ik liever niet te ver van mijn werk, voor Jolie graag wat kinderen in de buurt en het liefste de mogelijkheid om op haar eigen te club te sporten en Menno centraal voor zijn meiden. Ook de wens om dichtbij onze ouders te wonen stond hoog op het lijstje!

Een ingewikkeld pakket van wensen, behoeftes en eisen met een toch al overhitte woningmarkt. Geen wonder dat we de afgelopen jaren nogal wat bezichtigingen, gesprekken en bezoekjes hebben gedaan. De cirkel waarin we woningen bezochten, werd steeds groter. Van Zeeland, Zuid-Holland naar Brabant zijn we gegaan.

Om of overboden te worden of te ontdekken dat er heel veel aan de woning nog gedaan moest worden of om te ontdekken dat Brabant toch echt te ver weg is voor ons.

Avonden lang zaten we op Funda te scrollen en ook ons netwerk tipten ons regelmatig over woningen of projecten. Ons gevoel ging steeds meer uit naar nieuwbouw. Want dan zouden we geen kosten koper of verborgen gebreken van een ander hebben. Maar ook nieuwbouw projecten gingen keer op keer aan onze neus voorbij. Of we werden niet ingeloot, of de prijs werd veel te hoog.

Zo tipte mijn vriendin Lorena ons op een gegeven moment op een project in Westmaas. Ze kwam vaker met woningen in deze omgeving. Of het feit dat zij daar zelf woont een rol speelde, durf ik niet te ontkennen. Maar bij dit project gebeurde er wel iets met ons. Locatie was goed, prijs was iets te hoog maar oke, Jolie kan op haar sport blijven en als extraatje is de woning ook toekomstbestendig en duurzaam.
Het tikte eigenlijk al onze vinkjes aan en al snel hadden wij ons ingeschreven.

In februari kregen wij echter wederom het vervelende telefoontje dat we uitgeloot waren. Wat een teleurstelling! Hier hadden we zo op gehoopt. Na een behoorlijke dip gingen we maar weer verder zoeken.

Totdat we enkele weken later alsnog het telefoontje mochten ontvangen dat we wel de woning konden kopen!!!!
We sprongen een gat in de lucht over dit goede nieuws!! Eindelijk, eindelijk na jaren zoeken een woning geschikt voor ons allemaal! Zou het dan echt gaan gebeuren??

Nu begon de volgende fase. Want ingeloot zijn is 1 ding; maar duidelijk krijgen wat er allemaal meegefinancierd moet worden, wat er nodig is in de aanbouw voor Nox en of de gemeente hieraan nog betaald is een 2e zeer ingewikkelde puzzel.

 

Daar zijn we op dit moment volop mee bezig.
De gemeente is duidelijk: de aanbouw wordt niet bekostigd en de rekening hiervoor ligt dus bij ons. Na gesprekken met onze bank bleek dat we dat nog mee kan konden nemen in de hypotheek. So far so good.

Maar nu nog alles wat nodig is om de aanbouw geschikt te maken zoals tillift, sanitair en tegelwerk. Onze geldpot is leeg. We hebben een bijdrage gevraagd aan de gemeente. Het doelbedrag is 40.000 euro. Een enorm bedrag. Zeker als je bedenkt dat we over de rolstoelbus wel 4,5 jaar gedaan hebben om het bij elkaar te krijgen.
Dit keer hebben we 1 jaar en 3 maanden. Dan wordt het huis opgeleverd en moeten we het geld bij elkaar hebben.

Een gekke fase zitten we nu dus in. Enerzijds heel blij met ons huis maar aan de andere kant zeer onzeker over de financiën. Laten we hopen dat de gemeente het merendeel op zich neemt! Maar stiekem hopen wij ook op een bijdrage vanuit de stichting om ons te helpen. En dat geld komt weer niet zomaar op de stichting.

Dat kan alleen via hulp van velen……

We zullen zelf de aankomende maanden ook weer van alles verzinnen om de pot van de stichting een beetje te vullen, helpen jullie asjeblieft ook weer mee??

Op naar een aanbouw voor Nox! Ons laatste grote drempel om ons leven te leiden zoals het hoort. Het laatste gevecht, een laatste ronde in de ring.
Boksen jullie mee??

 

 

 

klik hier voor een volledig overzicht van onze donateurs