Ilona (1980)
Mijn moeder
Na een redelijk zorgeloze zwangerschap was ik niet meer te houden. Ik moest en zou er uit. Dat dit zo'n zeven weken eerder was dan dat zij had gepland, dat was dan maar zo. Met allerlei plakkertjes ging ik de couveuse in en alles leek daar goed te gaan. Totdat door een finale scan in het ziekenhuis de wereld van moeder op zijn kop werd gezet. Er was iets flink mis. En dat zou niet beter worden. Toch fijn na de kerstdagen naar huis, naar mijn eigen plekje. Maar echt naar mijn zin had ik het niet zo. Ik kan het je niet vertellen, ma, maar ik was misschien wel bang, had misschien wel pijn. Ik deed je veel verdriet en jouw radeloosheid was ook die van mij. Ik was ook liever die mooie gezonde roze bay met een lach op zijn gezicht geweest. Maar dat was niet zo. Je bracht me naar alle artsen die dachten de oorzaak van mijn krijsen te weten. Je werd verteld dat de oorzaken van mijn vele huilen mijn epilepsie aanvallen waren en mijn te hoge spierspanning. Ze gaven je allerlei medicatie voor me mee, die de gevolgen daarvan weg zouden kunnen nemen. Totdat je gelukkig een arts zonder een kokervisie in een ander ziekenhuis tegenkwam. Een koemelkallergie, daar leek het op. En daarna werden door jou alle voedingen waarin koemelk in verwerkt was uit ons huis gebannen. En wat een opluchting: mijn pijn was weg, mijn angst om te drinken verminderde. Dank je mama, dank dat je door roeien en ruiten bent gegaan om, ondanks mijn handicap, me een draagzaam leven te doen starten.

Jolie (2012)
Mijn zus
Voor Jolie ben ik gewoon haar broertje. Met een beperking. Maar wat hebben we samen een lol. Wat kan ik lekker om en met haar lachen. Ze zingt leuke liedjes voor me. In huis gaat ze gewoon haar eigen gang en daar heb ik helemaal geen last van. Jolie is mijn grote zus en wat ik niet kan, dat kan zij twee keer zo goed. En zo vullen we elkaar mooi aan.

Menno (1975)
Papa Menno (bonusvader)
Mijn mama is weer verliefd geworden op een hele lieve, grote stoere vent. Eigenlijk was ik snel aan hem gewend, hij maakt ook best een beetje indruk op mij. Ik vind hem echt geweldig. Zo gaan we om de zaterdag mijn 2 halfzussen ophalen met de auto en daar ben ik dol op! En op 21 juni 2019 zijn mama en papa Menno getrouwd. Ik heb samen met Jolie, Melanie en Sanny de ringen gebracht. gaaf hè.

Melanie (2007)
Half-zus, dochter van Menno
Mijn ene bonuszus. Ze is wat ouder dan Jolie en vindt het superleuk om voor mij te zorgen en met mij te spelen. Van mama mag ik zelfs af en toe met hen en Jolie samen buiten spelen. Nou, ik vind echt niks geweldiger, dan ben ik echt een stoere jongen. Als ik altijd heel hard MEL roep, mag ik heel lief aan haar lange zachte haren zitten.

Sanny (2008)
Half-zus, dochter van Menno
Mijn andere bonuszus. Ook zij is wat ouder en is een heel fijn speelkameraadje. Als we met z’n vieren buiten spelen dan is dat een feest, ik hoor er dan echt bij en heb de grootste lol, het kan niet wild genoeg zijn. Ik noem Sanny altijd Annie want de S vind ik heel moeilijk. Annie geeft mij altijd veel kusjes en kietelt mij vaak, dan moet ik heel hard lachen.

Yvonne (1948)
Oma, moeder van Menno

Kees (1950)
Opa, vader van Menno

Richard (1966)
Mijn vader
Al snel werd duidelijk, door de verschillende echo's, dat ik de eerste zoon zou worden. Trots als een pauw was hij. En geschokt na het vervelende bericht net voor de kerst. Blijdschap en verdoofd, de twee emoties die bij mijn vader de boventoon voerden. Hoe dit allemaal te verwerken de komende tijden en hoe het een plaatsje te geven. Dat was waar mijn vader ook mee worstelde. De relatie tussen mijn moeder en vader, werd er in de verdere tijd niet echt beter op. Met als resultaat dat zij helaas niet meer bij elkaar zijn. Na verloop van tijd koos hij ervoor om met mij en Jolie geen contact meer te hebben.

Dineke (1954)
Mijn oma, moeder van Ilona
Al gauw stond oma Dineke klaar om mij bij haar te laten logeren. Ik moest daar maar snel aan wennen vonden mijn ouders. Samen met Jolie op zondagmiddag gebracht en op maandag weer opgehaald. Maar het huilen in doodsnood werd er niet minder door. Ik heb bij oma de boel kort en klein gekrijsd. Maar echt hoor, ik kon er niks aan doen. En oma, wat heb je een geduldig mens getoond, met af en toe een verzoeking. Lieve oma Dineke, dank je voor je troostende woorden en knuffels, je goede zorgen en aandacht voor mij, Jolie en mama. 

Douwe (1948)
Mijn opa, echtgenoot van Dineke
Als hij de trap afkomt, als hij langs me loopt, dan weet ik dat hij in mijn buurt is en verschijnt er een brede lach op mijn gezicht.
Wat heb ik het hem lastig gemaakt de eerste maanden. We hebben allebei een lontje, de lengte ervan is per persoon en omstandigheid afhankelijk, maar schept wel een hevige band.
We praten met elkaar met aanrakingen en ik word helemaal gerustgesteld door zijn lage bromzinnnen. Samen met opa in bad! Hij krijgt me in dat warme water helemaal zen, al ga ik met mijn wilde plotsklapse bewegingen ook weleens koppie onder. Hij redt me dan wel weer. En wij redden ons.

Poul (1947)
Mijn opa, vader van Ilona

Marco (1974)
Mijn oom, broer van Ilona

Monika (1975)
Mijn tante, echtgenoot van Marco

Daan (2006)
Mijn neef, zoon van Marco en Monika

Amy (2009)
Mijn nicht, dochter van Marco en Monika

Noud (2011)
Mijn neef, zoon van Marco en Monika

Mariska (1976)
Mijn tante, zus van Ilona

Benno (1974)
Mijn oom, echtgenoot van Mariska

Sjaan (1947)
Mijn oma, moeder van Richard

Larissa (1994)
Mijn half-zus, dochter van Richard  

klik hier voor een volledig overzicht van onze donateurs